Barion Pixel
, , , ,

Aloe vera

6.107 Ft

Az Aloe vera-t mindenki ismeri, régóta használt igazi csodaszer, mely szinte mindenre jó. Levelében eddig több, mint 200 különböző hatóanyagot írtak le, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, szénhidrátokat, szalicilsavat. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkező értékes növény, melyet előszeretettel használ a kozmetikaipar és gyógyszeripar krémekbe, kencékbe, kenőcsökbe.

Az Aloe vera Dél-Amerika száraz, sivatagos vidékeiről származik. Rendkívül szárazságtűrő növény, víztartalékait húsos leveleiben halmozza fel.

Az Aloe vera-t nagyon egyszerűen lehet gondozni: azt sem bánja, ha néha megfeledkezel az öntözésről, tökéletesen elég számára ha kéthetente kap csak vizet. Próbáld meg szárazan tartani a földjét, például úgy, hogy alulról öntözöd (az alátétjébe öntsd a vizet). A meleg, világos helyeken érzi jól magát, nyáron kiteheted a kertbe, erkélyre, vagy a teraszra. Vigyázz, hogy sose tedd tűző napra, mert azonnal besárgul a levele. Átültetéskor laza, homokos földet válassz számára. Ha letörik egy hajtása, ne dobd ki: a leveléből kifolyó értékes nedvekből arcpakolást készíthetsz, melyet biztosan meghálál bőröd!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.