Barion Pixel
,

Alokázia ’polly’

3.629 Ft

Alokázia ’polly’

alokázia ’polly’ – gumós növény, mely sok fényt igényel. Télen, ha nincs elég világos helyünk számára, hajlamos visszahúzódni a gomóiba és tavasszal újrahajt. Laza földkeverékbe ültessük és csak akkor locsoljuk, ha már teljesen kiszáradt! Átültetésnél a gyökerekről leválaszhatóak kisebb rizómák, amelyek elültetve vagy vízben gyökereztetve hamar önálló növénnyé fejlődnek.

Alokázia ’polly’  45 cm-es cserépben.

17 cm magas.

Alokázia ’polly’
Az Alocasia több néven is ismert növény, elefántfülnek, ránclevélnek, ördöglevélnek is nevezik. Egzotikus megjelenését nagyméretű mintás leveleinek köszönheti.

Az alokázia eredeti élőhelye a Fülöp-szigeteki trópusi esőerdő, ahol állandóan párás a klíma, ezért lehetőleg próbálj meg Te is minél párásabb környezetet biztosítani neki otthonodban. Ezt megteheted például úgy, hogy a cserepét kavicságyra állítod, amit állandóan nedvesen tartassz, vagy vízpermettel lefújhatod a leveleit. Állandóan nyirkos földben érzi jól magát, de a pangó vizet nem szereti, mert elrohadhatnak a gyökerei. Az alokázia a kevésbé világos lakásokban is jól érzi magát, árnyékosabb helyen is szépen fog fejlődni. Szereti a meleget, 20 fok feletti hőmérsékleten érzi jól magát. Meghálálja, ha nyáron kiteszed a szabadba (pl.: teraszra, erkélyre), de légy meggyőzödve róla, hogy közvetlen, tűző nap ne érje.

Az alokázia csodaszép teremtés, könnyen varázsol dzsungel hangulatot otthonodba, azonban vigyázz vele, mert mérgező, bőrirritációt okozhat, illetve kutyádat, macskádat is tartsd távol tőle.

Webáruházunk számos alokázia fajt és fajtát forgalmaz, azonban nincs minden állandóan készleten. Ha konkrét fajtát keresel, kérlek érdeklődj utána nálunk e-mail-ben.

magasság

45

cserép mérete

17

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.