, , ,

Dracaena magenta

10.799 Ft17.814 Ft

Törlés
A sárkányfák az utóbbi időkben a legfelkapottabb szobanövényekké váltak. Népszerűségük oka, hogy kiválóan alkalmazkodnak lakásunk adottságaihoz,  nem kell sokat bajlódni a gondozással.

A sárkányfák rendkívül karakteres megjelenésűek: törzsük csúcsi része háromfelé ágazik, vékony leveleik üstökösszerű lombot alkotnak. Alapvetően a világosabb helyen érzik jól magukat, de ha árnyékosabb helyre helyezed, idővel hozzászokik. A földjét mindig tartsd lehetőleg enyhén nyirkosan, de az átmeneti kiszáradást is jól viseli.  A sárkányfa nagyon nem szereti a száraz levegőt, erre általában a levél végeinek elszáradásával reagál vagy lehullajtja a leveleit. Egyszerűbbé teheted a gondozását, ha a cserepét nedves kavicsokkal teli alátétre állítod, illetve gyakran permetezheted a leveleit langyos vízzel, ez biztosítja számára a kellő páratartalmat. Macskáktól tartsd távol, mert különösen szeretik a sárkányfa leveleit megrágcsálni.

És végezetül még egy szuper tulajdonsága van: a sárkányfa a levegőtisztító növények sorát gyarapítja, ezt a NASA által végzett ‘Clean air study’ című tanulmány támasztja alá.

Zöld levelű, bordó peremű változatért keresd webáruházunkban a Dracaena marginata-t!

Méretek N/A
Cserép méret

21 cm, 24 cm

Magasság

120 cm, 160 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.