Barion Pixel
, , , ,

Dracaena marginata

4.474 Ft64.274 Ft

Clear
A sárkányfák, különösen a tarka sárkányfa, az utóbbi időkben a legfelkapottabb szobanövényekké váltak. Népszerűségük oka, hogy kiválóan alkalmazkodnak lakásunk adottságaihoz,  nem kell sokat bajlódni a gondozással.

A sárkányfák rendkívül karakteres megjelenésűek: törzsük csúcsi része háromfelé ágazik, vékony leveleik üstökösszerű lombot alkotnak. Alapvetően a világosabb helyen érzik jól magukat, de ha árnyékosabb helyre helyezed, idővel hozzászokik. A földjét mindig tartsd lehetőleg enyhén nyirkosan, de az átmeneti kiszáradást is jól viseli.  A sárkányfa nagyon nem szereti a száraz levegőt, erre általában a levél végeinek elszáradásával reagál vagy lehullajtja a leveleit. Egyszerűbbé teheted a gondozását, ha a cserepét nedves kavicsokkal teli alátétre állítod, illetve gyakran permetezheted a leveleit langyos vízzel, ez biztosítja számára a kellő páratartalmat. Macskáktól tartsd távol, mert különösen szeretik a sárkányfa leveleit megrágcsálni.

És végezetül még egy szuper tulajdonsága van: a sárkányfa a levegőtisztító növények sorát gyarapítja, ezt a NASA által végzett ‘Clean air study’ című tanulmány támasztja alá.

Bordó levelű változatért keresd webáruházunkban a Dracaena magenta-t!

Dimensions N/A
Cserép méret

15 cm, 18 cm, 21 cm, 22 cm, 24 cm, 25 cm, 28 cm, 30 cm, 34 cm

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.