Barion Pixel
, , , , , ,

Epipremnum aureum szobai futóka

6.023 Ft

Epipremnum aureum szobai futóka.

A szobai futóka az a növény, amire a leginkább illik a mondás: egyszerű, de nagyszerű! Minimális gondoskodást igényel, amit kedves, szív alakú leveleivel hálál meg. A Feng-Shui által kedvelt szobanövény a szobafutóka.

12 cm-es cserépben

Epipremnum aureum szobai futóka
A szobai futóka az a növény, amire a leginkább illik a mondás: egyszerű, de nagyszerű! Minimális gondoskodást igényel, amit kedves, szív alakú leveleivel hálál meg.

A szobai futóka az egyik legkönnyebben kezelhető szobanövény. Gyakorlatilag semmi különlegeset nem kell tennünk, hogy a kedvébe járjunk: heti egyszer érdemes locsolni, amikor a föld felső rétege már száraz. Ha nagyon gondoskodó vagy, ilyenkor vízpermettel lefújhatod a leveleit. Alapvetően világos helyen érzi jól magát, de árnyékosabb ponton is megél, csak lassabban növekszik.
Gyakran futtatják kókuszrost karóra. Amikor felfelé futtatod, nagyobb leveleket hoz, csüngő állapotban kisebbeket, így még változatosabb formája lehet. Úgy is jól mutat, ha a hajtását a cserepe köré körkörösen végigvezeted.
További jó tulajdonsága, hogy nagyon egyszerűen szaporítható: egy pár leveles hajtást levágva, majd vízbe téve pár hét alatt legyökerezik. Így még több futókát nevelhetsz!
Ha szobanövény vásárláson gondolkodsz, akár lakásba, akár irodába, esetleg ajándékba, a futóka biztosan nem okoz csalódást!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.