Barion Pixel

Lechuza Kaspók

Lechuza kaspók, önöntözős kaspók, virágcserepek, növénytartók vásárlása.

A prémium minőségű Lechuza kaspók amellett, hogy letisztult megjelenésükkel eleganciát és életet visznek környezetünkbe, intelligens öntözőrendszerükkel megkönnyítik mindennapjait még a leglustább kertésznek is. Igazán professzionális és fenntartható választás, hiszen időtálló és biológiailag a környezetben lebomló anyagokból készültek és egy környezettudatosabb alternatívát kínálnak mindenki számára a növénynevelésben.
Ár

Showing 1–24 of 360 results

Miért válasszuk a Lechuza kaspókat?

Tökéletesek azok számára, akik virágaikról maximálisan szeretnének gondoskodni úgy, hogy a növényápolás ne okozzon többé problémát. Ezekkel a kaspókkal időt és energiát spórolhat meg a kezdő és a haladó növénytulajdonos egyaránt.

 

Különleges öntözőrendszer

A beépített intelligens öntözőrendszernek köszönhetően többé nem kell a túlöntözés vagy kiszáradás miatt elbúcsúznia virágaitól. A Lechuza virágtartó utánozza a növények természetes környezetét, egyedi kialakítása miatt az öntözések gyakorisága akár harmadára is csökkenthető, így hosszabb időre is elutazhatunk gond nélkül. Az öntözőrendszer megfelelően biztosítja a tápanyagellátást, a vízelvezetést, így mindenhol egyenletesen nedves lesz a talaj és közben a gyökerek is elég oxigénhez jutnak.

Lechuza Önöntözős Rendszer | Fürge Füge

 

Prémium minőség és fenntarthatóság

A Lechuza kaspókat Németországban több mint 20 éve gyártják a legmagasabb minőségi követelményeket szem előtt tartva. Erős, időtálló, fényes és matt műanyagból készülnek, amik ráadásul teljes mértékben újrahasznosíthatóak. Emellett fokozott karcolás- és UV-fényállóságot biztosít e kaspóknak a gyártás során használt oldószermentes festék, ami lehetővé teszi a hosszú távú használatot kültéren és beltéren egyaránt.

 

Letisztultság és praktikum

A Lechuza elegáns vonalvezetése lehetőséget kínál növények elhelyezésére modern irodákban, igényes otthonokban, de előkelő szállodák dekorálására is a Lechuza a legjobb választás. A kaspók széles szín- és formavilágának köszönhetően a különböző enteriőrökben való alkalmazásuk nem probléma, mindenki megtalálja a márka választékában az elképzeléseinek megfelelőt. Többféle mutatós és egyben hasznos kiegészítő is rendelkezésre áll, legyenek azok makramé tartók, növényfuttató rácsok, mágneses rögzítők vagy görgős alátétek, amellyel nagy növények mozgatása sem jelenthet többé kihívást.

 

Plusz tipp – Termeszd meg otthon!

Mivel a Lechuza kaspók kültéren is megállják a helyüket – lásd Lechuza cottage kollekció –, akár városi balkonkertészetre is lehetőséget adnak. Mutatós megjelenésük nem csak feldobja egy terasz hangulatát, de különleges öntözőrendszerüknek köszönhetően a legnagyobb nyári melegben sem fognak kiszáradni növényeink. Ennek és a számos kiegészítőnek a segítségével játszva lehet otthon illatos fűszerkertünk, bokros paradicsomunk, magasba kúszó babunk vagy amiről eddig csak álmodni mertünk.

 

Meríts inspirációt!

Lechuza Canto oszlop 40/76 antracit szett - plantart.hu

 

Lechuza Rondo Premium virágtartó - Playgrowned Kertészeti Webáruház

Lechuza Canto stone oszlop 40/76 quarz white - plantart.hu

Lechuza Quadro önöntöző készlet nélkül - Otthonába Visszük a

Lechuza Quadro önöntöző készlet nélkül - Otthonába Visszük a

 

Hogyan ültessünk Lechuza kaspóba és hogyan használjuk az öntözőrendszert?

Minden kaspóhoz tartozik egy öntöző szett, ami egy granulátumból, egy vízszintjelzőből és annak tartójából áll. Utóbbihoz természetesen lapul még a csomagban egy összeszerelési útmutató is.

  1. Öntsük a Lechuza kaspó alsó lyukacsos szűrőjére a granulátumot. Szereljük össze a leírás alapján az önöntözőt, csak ezután ültessük el a megfelelő földdel a növényt. Figyeljünk arra, hogy alaposan tömörítsük kezünkkel a földet!
  2. A beültetett növényt az első 6 hétben még a megszokott módon, a földjén keresztül öntözzük, hogy megszokja az új közegét és jól begyökeresedjen. Itt mindenképpen ellenőrizzük minden öntözés előtt a földet, hogy semmiképp ne legyen túlöntözve! Ez a folyamat sajnos nem kihagyható, de megéri a fáradságot, hiszen ezután már képes lesz a növényünk csak az önöntözőn keresztül felvenni a vizet, a kavicsokon át a kaspó aljáról.
  3. Ha letelt a 6 hónap és újra szükséges a locsolás, már ne a növény földjét locsoljuk, hanem a Lechuza kaspó öntözőjén keresztül töltsük tele a növénytartót vízzel, amíg a vízszintjelző a maximumig nem ér.
  4. Amikor a vízszintjelző a minimum szint alá kerül, ne töltsük rögtön újra tele vízzel, hiszen ilyenkor csak a tartály fogyott ki, a föld még vizes marad. Ha a jelző folyamatosan a minimum és maximum érték között van, a növény gyökerei idővel biztosan ki fognak rohadni. Várjuk inkább kb. 7-10 napot és közben, ha tehetjük, akár naponta ellenőrizzük a földet, kiszáradt-e már. Csak ezután töltsük megint tele a maximum jelzésig!

Plusz tipp az öntözéshez

Az öntözések gyakoriságát sok minden befolyásolja, a fény, a hőmérséklet, a páratartalom vagy akár a légmozgás, de nagyon különböző a növények vízigénye is. Öntözés előtt vizsgáljuk meg a talaj felső 5 cm-ét! Ha az nedves, semmiképp ne adjunk több vizet!