Aglaonema - Rákvirág

Aglaonema cutlass 18 cm-es cserépben

UGRÁS A TERMÉKEKHEZ

 

Ideális jelzőnövény szobájában vagy irodájában, hiszen alacsony páratartalom vagy száraz levegő esetén a rákvirágok sem érzik jól magukat. Így a rákvirág lehet az ön riasztója, ami segít a környezetének egészségesebbé, élhetőbbé, vagyis egyszerűen a jobbá tételében. Így nem csak egy szép növénnyel lehet gazdagabb, de az egészsége megóvása érdekében is nagyszerű döntést hozhat egy aglaonema megvásárlásával.

A laza, tőzeges talajt és a párás levegőt kedveli kiváltképen a foltos levelű fajok. Közepes vízigény jellemzi, így sem a szárazságot nem bírja, sem a túlöntözést, mert ilyenkor gyökerei elrothadnak. Sok fényt igényel, azonban a direkt napfényt nem bírja. Hőigénye közepes, átteleltetéséhez legalább 8 °C szükséges. Dugvánnyal vagy tőosztással szaporítható. Lakásban kora tavasszal virágzik. Amennyiben a levegő meleg és száraz, a takácsatka és a tripsz támadhatja meg.

Az Aglaonema – Rákvirág a hídőrvirágúak (Alismatales) rendjébe tartozó kontyvirágfélék (Araceae) családjában az Aroideae alcsalád egyik nemzetsége. Az egyszikű, egylaki, lágyszárú növény szára sima és zöld, és a kifejlett növény akár egy méter magasra is megnőhet. Egyszerű levelei szórtan állóak és 8–10 cm szélesek és 20–30 cm hosszúak, sötét haragoszöld színűek és oválisak.  A levelekre jellemző, hogy válluk keskenyedik, a csúcsuk kihegyesedik, a szélük ép. A levélnyél hosszú, a levelek erezete csúcsra fut és szárnyas. Több faj, illetve kertészeti változat leveleit sárgás vagy fehéres foltok, illetve csíkok tarkítják. Zöldes fellevelű, jelentéktelen külsejű torzsavirágzatában zöldesfehér virágok nőnek. Termése piros, ovális bogyó. Az évelő örökzöld növény minden része mérgező!

Rendszertani besorolás szerint Ország: Növények (Plantae); Törzs: Zárvatermők (Magnoliophyta); Osztály: Egyszikűek (Liliopsida); Rend: Hídőrvirágúak (Alismatales); Család: Kontyvirágfélék (Araceae); Alcsalád: Kontyvirágformák (Aroideae); Nemzetség-csoport: Aglaonemateae; Nemzetség: Aglaonema

Egy termék se felelt meg a keresésnek.