Dracaena - Sárkányfa

A Dracaena – Sárkányfa az egyik legjobb levegő tisztító növény, melyet különböző kutatások is alátámasztanak. Ideális irodákba és otthonra egyaránt, amennyiben egy kis trópusi hangulatot szeretne maga köré csempészni.

A félárnyékos hely és a szobahőmérséklet a legideálisabb számára. Nyirkos talajt kedvel, de a túlöntözést nem jól viseli, ilyenkor gyökérrothadás történhet. A Sárkányfa leveles csúcsrészét szokták leginkább dugványozással szaporítani. Vízbe vagy nedves homok és tőzeg keverékbe helyezve gyökeret ereszt. Párás környezetben szobahőmérsékleten célszerű a gyökereztetést végezni, melyet fokozatos szobalevegőhöz szoktatás kell, hogy kövessen. Fény hiányában, illetve száraz hűvös helyen a levelek csúcsa száradásnak indul és a levelek színe is gyengül. Megtámadhatja takácsatka, molytetű vagy akár gomba is, melyek azonban megfelelő körülmények között nem jelentkeznek.

A Dracaena – Sárkányfa spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, a spárgafélék (Asparagaceae) családjának Nolinoideae alcsaládjába tartozó növénynemzetség. Neve az ógörög eredetű, nőstény sárkány szóból származik, amit valószínűleg az egyes fajainak felsértett törzséből kifolyó gyantáról kapta, mely megszáradva vörös színű. Mintegy negyven trópusi cserje vagy fafaj tartozik ide, amelyek közül többet dísznövényként kezdtek alkalmazni.

Rendszertani besorolás szerint Ország: Növények (Plantae); Törzs: Zárvatermők (Magnoliophyta); Osztály: Egyszikűek (Liliopsida); Rend: Spárgavirágúak (Asparagales);  Család: Spárgafélék (Asparagaceae);  Alcsalád: Medvefűformák (Nolinoideae);  Nemzetség: Sárkányfa (Dracaena);

Egy termék se felelt meg a keresésnek.