Schefflera – Sugárarália

UGRÁS A TERMÉKEKHEZ

 

A Schefflera – Sugárarália egy időben igen elterjedt szobanövény volt hazánkban is, mutatós, fényes tarka-zöld leveleivel bármely helyiségnek előkelő dísze lehet. Sok más társához hasonlóan ez is légtisztító növény, ezért nem csak szép, hanem hasznos is.

A szennyezőanyagok többsége, például a rákkeltő benzol, a triklór-etilén vagy a formaldehid legtöbbünk otthonában is előfordul, de ezeket számos szobanövény képes többé-kevésbé kiszűrni a levegőből.

A sugárarália a Távol-Keletről származó növény, Tajvan szigetén, Észak-Ausztráliában és Új-Guineában őshonos, ahol nem ritkák a 20-30 méteresre növő példányai sem. Szobai körülmények között csupán 80- 150 cm magasra nő meg. Mutatós levélzetével díszít, ujjasan szerteágazó, fényes felületű, gyakran tarka levelekkel rendelkezik. A Sugárarália legjobban a világos, félárnyékos helyeket kedveli, de nem tűri a közvetlen napsütést. Megfelelő számára a szobahőmérséklet, de legszebben 10-12 és 18 C fok közötti hőmérsékleten fejlődik. Télen is e körüli hőmérsékletet biztosítsunk a számára. Vízigénye legtöbb szobanövényhez hasonlóan átlagos, vagyis mérsékelten öntözzük. Kéthetente tápoldatozzuk, télen elegendő havonta. Melegben permetezzük, ezt meghálálja.

Rendszertani besorolása szerint: Ország: Növények (Plantae); Törzs: Zárvatermők (Magnoliophyta); Osztály: Kétszikűek (Magnoliopsida, v. Dicotyledoneae); Rend: Ernyősvirágzatúak (Apiales); Család: Araliaceae; Nemzetség: Schefflerieae

Egy termék se felelt meg a keresésnek.