Barion Pixel
, , , ,

Spathiphyllum wallisii- Vitorlavirág

5.001 Ft

A Nasa kutatása szerint a vitorlavirág egyike a legjobb légtisztító szobanövényeknek. Igazán könnyen nevelhető, szórt fénynél és napos helyen is jól elvan a megfelelő páratartalom és bőséges vízmennyiség biztosításával.

 

A vitorlavirág az egyik legnépszerűbb szobanövény, irodákban és bevásárlóközpontokban is sokat látni. Nevét kecses fehér felleveléről kapta, mely egy szélbe kapott vitorlaponyvára hasonlít.

Gondozási tippek:
Rendkívül vízigényes növény, azaz nagy vízmennyiséget vesz fel viszonylag rövid idő alatt. Megkönnyíti a gondozást, ha a cserepét nedves kavicságyon tartjuk. Kifejezetten kedveli a világos és félárnyékos helyeket, gyönyörű virágait főként az előbbin fogja hozni. Elvirágzás után az elszáradt virágszárat egyszerűen csak vágjuk le! Egy egyszerűen gondozható növény, nem nagyon szokott baj lenne a tartásával. Ami viszont előfordulhat, hogy a levél széle elszárad, elbarnul, ilyenkor a víz mennyisége, rendszertelen adagolása vagy a páratartalom nem optimális számára.

Érdekesség:
Jó, ha tudjuk, hogy a vitorlavirág mérgező növény, így kis kedvencek mellé nem biztos, hogy őt érdemes hazavinni. Viszont cserébe kiszűri a mérgező anyagokat a levegőből, ezt a Nasa által végzett ‘Clean air study’ című kutatásban írják le.

Magasság

40 cm

Vízigény

Magas

Fényigény

Fény Kedvelő

Elhelyezés

Beltéri

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.