, , , ,

Spathiphyllum wallisii- Vitorlavirág

5.001 Ft

A Nasa kutatása szerint a vitorlavirág egyike a legjobb légtisztító szobanövényeknek. Igazán könnyen nevelhető, szórt fénynél és napos helyen is jól elvan a megfelelő páratartalom és bőséges vízmennyiség biztosításával.

 

A vitorlavirág az egyik legnépszerűbb szobanövény, irodákban és bevásárlóközpontokban is sokat látni. Nevét kecses fehér felleveléről kapta, mely egy szélbe kapott vitorlaponyvára hasonlít.

Gondozási tippek:
Rendkívül vízigényes növény, azaz nagy vízmennyiséget vesz fel viszonylag rövid idő alatt. Megkönnyíti a gondozást, ha a cserepét nedves kavicságyon tartjuk. Kifejezetten kedveli a világos és félárnyékos helyeket, gyönyörű virágait főként az előbbin fogja hozni. Elvirágzás után az elszáradt virágszárat egyszerűen csak vágjuk le! Egy egyszerűen gondozható növény, nem nagyon szokott baj lenne a tartásával. Ami viszont előfordulhat, hogy a levél széle elszárad, elbarnul, ilyenkor a víz mennyisége, rendszertelen adagolása vagy a páratartalom nem optimális számára.

Érdekesség:
Jó, ha tudjuk, hogy a vitorlavirág mérgező növény, így kis kedvencek mellé nem biztos, hogy őt érdemes hazavinni. Viszont cserébe kiszűri a mérgező anyagokat a levegőből, ezt a Nasa által végzett ‘Clean air study’ című kutatásban írják le.

Magasság

40 cm

Vízigény

Magas

Fényigény

Fény Kedvelő

Elhelyezés

Beltéri

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.