Dracaena surculosa

4.290 Ft64.390 Ft

Kiürítés
A Dracaena surculosa akárcsak a többi dracéna vagyis sárkányfa az egyik legjobb levegő tisztító növény, melyet különböző kutatások is alátámasztanak. Ideális irodákba és otthonra egyaránt, amennyiben egy kis trópusi hangulatot szeretne maga köré csempészni. Amennyiben tart a növény kiszáradásától vagy akár a túlöntözéstől, akkor a webáruházban kapható Lechuza kaspókat hívhatja segítségül. Vagy a lentebb olvasható pár hasznos tippre kell csak odafigyelnie, hogy csodálatos növény legyen a környezetében.

 

További Pinterest képekért kattitnts IDE!

Válassz kiváló minőségű, növényedet automatikusan meglocsoló, önöntözős kaspókat!

A félárnyékos hely és a szobahőmérséklet a legideálisabb számára. Nyirkos talajt kedvel, de a túlöntözést nem jól viseli, ilyenkor  ugyanis gyökérrothadás történhet. A Sárkányfa leveles csúcsrészét szokták leginkább dugványozással szaporítani, de a törzsrészt is lehet ilyen célra használni. Vízbe vagy nedves homok és tőzeg keverékbe helyezve gyökeret ereszt. Párás környezetben szobahőmérsékleten célszerű a gyökereztetést végezni, melyet fokozatos szobalevegőhöz szoktatás kell, hogy kövessen. Fény hiányában, illetve száraz hűvös helyen a levelek csúcsa száradásnak indul és a levelek színe is gyengülhet. Huzatos helyektől óvjuk, hiszen a természetes helyére sem jellemző a folyamatos szélmozgás. Megtámadhatja takácsatka, molytetű vagy akár gomba is, melyek azonban megfelelő körülmények között nem jelentkeznek. Megfelelő körülmények között tavasz végétől az ősz kezdetéig, kültérre is kihelyezhető, azonban a fagyra vagy a nagy szárazságra ilyenkor nagyon fontos odafigyelni, mivel ezeket nem jól tűri.

A Dracaena – Sárkányfa spárgavirágúak (Asparagales) rendjébe, a spárgafélék (Asparagaceae) családjának Nolinoideae alcsaládjába tartozó növénynemzetség. Neve az ógörög eredetű, nőstény sárkány szóból származik, annak is a sárkány vérére utalva, amit valószínűleg az egyes fajainak felsértett törzséből kifolyó gyantáról kapta, mely megszáradva vörös színű. Mintegy negyven trópusi cserje vagy fafaj tartozik a Dracaena növények közé. Közülük az erdei aljnövényzetben élő cserjékből kezdtek el dísznövényeket nevelni a szakemberek.

Rendszertani besorolás szerint Ország: Növények (Plantae); Törzs: Zárvatermők (Magnoliophyta); Osztály: Egyszikűek (Liliopsida); Rend: Spárgavirágúak (Asparagales);  Család: Spárgafélék (Asparagaceae);  Alcsalád: Medvefűformák (Nolinoideae);  Nemzetség: Sárkányfa (Dracaena); Faj: Dracaena surculosa

Méretek N/A
Cserép méret

12 cm, 13 cm, 15 cm, 18 cm, 19 cm, 22 cm, 24 cm, 25 cm, 27 cm, 28 cm, 30 cm, 34 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.