Aeschynanthus pink polka

6.490 Ft

Az Aeschynanthus pink polka – Szégyenlősvirág vagy másképen még rúzsvirág a világos, félárnyékos, azaz nem tűző napos helyen érzi jól magát, ahol nincs huzat sem, így ablakba nem ajánlott helyezni. Mivel nem szereti a helyváltozatást, ezért állandó helyet keressünk számára az irodában vagy lakásban. A savas vagy semleges kémhatású talajt kedveli, melynek jó a vízáteresztő képessége, és tápanyagokban gazda. Átlagos vízigényű növény, így csak mérsékelt öntözést igényel. Ha rendszeresen párásítunk, lágy vízzel permetezzük leveleit azt meghálálja gondozójának, azonban ennek hiányában a levelek könnyen barnulni, majd hullani kezdenek.

 

További Pinterest képekért kattitnts IDE!

Válassz kiváló minőségű, növényedet automatikusan meglocsoló, önöntözős kaspókat!

Ősszel és télen kevesebb öntözést igényel, és ilyenkor a kicsit hűvösebb hőmérsékletet szereti, mint az év egyéb időszakaiban, így elhelyezése miatt ez is fontos szempont. Szép, bokrosodó formát érhetünk el, ha a virágzást követően kicsit megmetsszük. Szaporítani egyszerűen dugványozással vagy bújtással lehet.

A márványos, deformált levelek takácsatka fertőzésére utalnak. Ilyenkor növelni kell a páratartalmat,úgy hogy permetezzük sűrűbbenn vízzel és használjuk a megfelelő rovarírtószert. Ha túlzottan kevés a fény, vagy túl hűvös helyen van, a szégyenlősvirág nem hoz bimbót, vagy csak keveset.és így nem virágzik.

Természetes élőhelyén trópusi és szubtrópusi területeken élő növények jelentős része epifita, azaz egy másik növényen, leginkább fákon él, de nem azokból táplálkozik. A szégyenlősvirág az esőerdő fáinak üregeiben, réseiben telepszik meg és az ott felhalmozódó elkorhadt növényi részekből, rovartetemekből, esővízből veszi fel a számára szükséges tápanyagokat. Legtöbb változatának 60 cm-es, vagy akár annál is hosszabb szára van. Levelei fényesek, húsosak és hegyesek. Az élénk színű, trombita alakú, ívelt virágai csoportosan találhatók a szárvégeken. A szégyenlősvirág legtöbb faja és változata, a nyári hónapokban, júniustól szeptemberig virágzik. Hosszú életű növény, de az évek múlásával egyre kevesebb virágot hoz.

Ország: Növények (Plantae); Törzs: Zárvatermők (Magnoliophyta); Csoport: Valódi kétszikűek (eudicots); Csoport: Asteridae; Csoport: Euasterids I; Rend: Ajakosvirágúak (Lamiales); Család: Gesneriaceae; Alcsalád: Cyrtandroideae; Nemzetség-csoport: Trichosporeae; Nemzetség: Szégyenvirág (Aeschynanthus); Faj: Aeschynanthus pink polka

Méretek 30 × 30 × 50 cm
Cserép méret

15 cm

Magasság

50 cm

Vízigény

Közepes

Fényigény

Szortfény Kedvelő, Árnyék Kedvelő

Színek

Rózsaszín

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.